Mille feuille 100%Maison - Cuisine Marocaine / from scratchAt the request of some of my subscribers from You tube, I present you my home-made Mille Feuille. Actually, I have already prepared Mille Feuille but the puff pastry was from the store, I had never prepared it from scratch, because of the lack of time. This time, I divided the recipe in 2 days, I began by preparing the dough the first day, because it takes too much time, to work the dough, to let it rest in the refrigerator 20 min, and this must be done 6 times. The next day, I bake it, I prepared the pastry cream and the glazing, I still had only the shaping and the decoration, it is really very easy if you share the work in 2 days, you don't feel the stress caused by the recipe. Anyway, as soon as you put the first small piece in your mouth, you forget quite all the steps of the recipe, one thing remains, the happiness with the first bite./ A la demande de plusieurs de mes abonnés à You tube, je vous présente aujourd'hui ma mille- feuille fait à la maison. A vrai dire, j'ai déjà préparé la mille feuille mais en achetant la pâte feuilletée du magasin, je ne l'avais jamais préparé moi même de A à Z par manque de temps. Cette fois ci, j'ai divisé la recette en 2 jours, j'ai commencé par préparer la pâte le premier jour, car elle demande trop de temps, la faire rouler et la laisser reposer au réfrigérateur 20 min, cela se fait 6 fois. Le lendemain, je l'ai cuite, j'ai préparé la crème patissière et le glaçage, il ne m'a resté que le façonnage et la décoration, c'est vraiment trés facile si on partage le travail en 2 jours, on ne se sens pas du tout stressé par la recette. De toute façon, au premier petit morceau, on oublie toutes les étapes de la recette, on ne se souviens que du bonheur qui circule dans notre bouche. http://sousoukitchen.over-blog.com http://sousoukitchen-en.over-blog.com http://sousoubeauty.over-blog.com code pour embarquer la vidéo : >>> http://www.youtube.com/embed/vTywbWHlwqk <<< |