Ghrebia aux amandes ultra facile ?????(macarons maghrebins) ( English and French recipe)C'est la fin de Ramdane, et dans chaque famille c est la fièvre des gâteaux :) je suis assez nulle pour préparer nos douceurs Algériennes. Enfin j'essai de m'appliquer, encore quelques ratages et je risque de devenir une pro :), tout s'apprend dans la vie, n est ce pas?? Cette recette je vous la poste parce qu'elle est ultra facile et surtout délicieuse source de la recette: le blog RDV aux mignardises http://mignardises.canalblog.com/archives/2008/07/15/9933139.html recette en Anglais - 2 cups and 1/3 cup of ground almond ( grind the whole almond in the food processor for about 30 seconds) - 1 cup powdered sugar - 2 Tbsp butter - 1 egg - 1 tea spoon of orange blossom water - 1 drop of pink icing color, - About 20 pieces Whole Almond roasted in oven for about 10 minutes, - powdered sugar Preheat oven (356 f degrees) - In a bowl, mix the sugar with the ground Almond, Add the egg, softened butter, the orange blossom water and the drop of pink icing color, - Mix with a spoon or your hand until well incorporated. The dough will be sticky. - Made small balls of the size of a large grape or walnut... - and roll them in the powdered sugar - put the balls 2 inches apart onto cookie sheet ( or a non stick baking mat - Put in its center a whole almond - Bake for about 15 minutes, - Let cool completely then remove from the cookie sheet. Put each ghrebia in a baking cup Bon appétit code pour embarquer la vidéo : >>> http://www.youtube.com/embed/kw0Asx13WEo <<< |